Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Erotikus és szexi történetek, írások

2014. szeptember 29. 13:23 - Szexkereső.net

Hová lett a férfiak szexuális étvágya?

 

szexuális étvágy

Csak nem megfordul a világ? A brit orvosok szerint manapság több férfi mond nemet a szexre, mint nő. Lehet, hogy ezentúl az erősebb nem fog fejfájásra panaszkodni? De a viccet félretéve, jól működő szexuális kapcsolatban bizony komoly problémát és fejtörést okozhat, ha a férfinek egyszer csak elmegy a kedve a dologtól.

Így járt Paul és a felesége Susan, akik 35 év és három gyerek után továbbra is rendszeresen (hetente legalább háromszor) és boldogan éltek nemi életet. Aztán egyszer csak ez megváltozott és Susan úgy gondolta, belépett egy harmadik a képbe, a férje megcsalja, mert már nem akar vele együtt lenni, fáradtságra panaszkodik, és nincs hozzá kedve. Emellett meghízott és hangulathullámzásai voltak.

Paul végül elment a háziorvosához, ahol ellenőrizték a tesztoszteron szintjét, ami mondhatni a béka feneke alatt volt. Az orvos tesztoszteron injekciókúrát írt elő neki, amit háromhavonta, egész életében folytatnia kell. Viszont az egyensúly helyreállt, a szexuális étvágy is helyrejött, sőt Susan úgy érzi, Paul fiatalkori énjét kapta vissza.

Amikor a férfiak adják fel
Bár a közhiedelem az, hogy egy férfi bármikor kész és kapható a szexre, egy online patika által készített friss felmérés szerint a férfiak 62%-a gyakrabban mond nemet az intim együttlétre, mint partnere. Sőt harmaduk azt is elismeri, elvesztette szexuális étvágyát.

Egy másik felmérés szerint minden negyedik férfi teljesen felhagy a szexuális érintkezéssel, és ez az arány 55 év felett 42%. Az ő 25%-uk pedig már erekciós problémákkal is megküzdött már élete során. Ez a probléma pedig nagyon próbára tehet, sőt, akár tönkre is tehet egy kapcsolatot. A férfiak nagy része pedig szégyell vele orvoshoz fordulni.

Az alacsony libidónak lehetnek fizikai és lelki okai is. A tesztoszteron szintet például lecsökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség, az agyalapi mirigy tumora, az úgynevezett egyéb krónikus betegségek, például a veseproblémák, a cisztás fibrózis.

De egyes gyógyszerek, mint az antidepresszánsok és a vérnyomást csökkentő bétablokkolók is hasonló hatással lehetnek, de akár ilyen következményekkel járhat egy influenza vagy a mirigyláz is.

Az elhízás is veszély
Emellett az életmódunk is oka lehet ezeknek a változtatásoknak, egyre több az elhízott férfi, ami szintén negatív hatással van. A férfiaknál is jöhet klimax, vagyis természetes úton is csökken a tesztoszteron szint, de az orvosok szerint ez sokszor egyre korábban megtörténik.

Amerikai kutatások szerint egy évtized alatt akár 10%-al is csökkenhet a tesztoszteron szint, és míg ez korábban az 50-es korosztályt érintette főleg, addig ma harmincasok és negyvenesek is beleesnek. A környezeti hatások közül befolyásoló tényező lehet a vizekben és a élelmiszerláncban lévő ösztrogénszint emelkedése. De a káros kémiai anyagok a ftalátok és a bisphenol A, és a gazdasági helyzet nyomása is mind hatással van a libidóra.

A 38 éves Neil Shah utóbbit szenvedte meg alaposan. Tíz évvel ezelőtt egy harmincfős, vergődő vállalat ügyvezetőjeként próbálta meg életben tartani a céget. A szenvedés egy évig tartott, ez idő alatt szinte megsemmisült a nemi élete.

Miután ez az időszak véget ért, némi pihenés után úgy döntött, ideje másba fogni és alapított egy nem profitorientált céget, melyben tanácsokat ad a hasonló problémákkal küzdő férfiaknak (ő közben rendbe jött).

„Nyilvánvaló a kapcsolat a stressz és az alacsony libidó között. Amikor valaki komoly stressz alatt él, átkapcsol túlélő üzemmódba. Az oxigén elsősorban a szívbe és a tüdőbe jut, kevésbé a nemiszervbe. A szaporodás az utolsó dolog, amire a test igazán vágyik" – vallja Neil Shah.

A gondokat csak fokozza az alváshiány, amit megerősít a Chicagói Egyetem tanulmánya is, mely szerint a több mint egy hétig éjszakánként kevesebb mint 5 órát alvó férfiak tesztoszteronszintje egy 15 évvel idősebb, egészséges társukénak felel meg.

Mi a megoldás?
A gyógyszeres kezelés is segíthet, egyes adatok szerint a férfiak csupán elenyésző hányada él ezzel a lehetőséggel, leggyakrabban azért, mert nem szívesen fordulnak orvoshoz.

Azonban talán az orvosi kezelésnél is fontosabb lehet az életmódváltás, amit persze sokan nem engedhetnek meg maguknak. Még ennél is fontosabb talán az, hogy őszintén meg tudjuk beszélni a párunkkal a problémát és közösen próbáljunk megoldást találni. Ha már képesek vagyunk beszélni róla, akkor él a remény, hogy megszületik a megoldás is.

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erotikabirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr166741539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reszet Elek 2014.09.30. 18:03:54

A legelterjedtebb ok nem kerül megemlítésre: A nagy igazmondó nem áll fel, mert már unja az otthoni kosztot és nem tud elvonatkoztatni partnere egyéb tevékenységeitől (hiszti, pumpolás, követelőzés stb)

Túrós (törölt) 2014.09.30. 18:13:25

jaj ne már... britt kutatók...
Csak azt tudom elképzelni hogy kimelózza a belét stb azért nem megy de amúgy szolid faszság az egész

arsenal71 2014.09.30. 18:34:31

Reszet Elek: Elég egyszerűen látod az életet.

arsenal71 2014.09.30. 18:39:33

Ha a média nem a műnőket istenítené, hanem a természetes szépséget, több férfi meg lenne elégedve a házastársával. Ha torz elvárásai vannak, ne csodálkozzon, ha nem kapja meg.

mikka 2014.09.30. 18:56:05

én bármikor megrakom a szerzőt, reggel délben este, munka előtt, után, éjjel, hajnalban, karácsonykor. Jelezze kedves hogy mikor:)

Omelette du fromage 2014.09.30. 19:16:14

"Hová lett a férfiak szexuális étvágya?"

Oda, ahová pl. egyes halak szaporodóképessége. Elvitte a cica.
Kérdezd meg a vegyszer és hormonszennyezett környezettől.
Felteheted azt a kérdést is, hogy miért van egyes helyeken kínos mértékű buzulás, vagy miért megy össze a férfi pöcse és miért nő ki a csöcse. Hehe.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2014.09.30. 19:42:24

Sztem egy idő után uncsi a szex. Nekem legalábbis nem fog újat mutatni már csaj.
A pénz és a zene jobban érdekel. Nna.

2014.09.30. 20:30:38

Hál' isten, így legalább nem lehet a férfiakat a farkuknál fogva irányítgatni, és az életük így lesz nyugodtabb. Nem zsarolja többé egy nő a válással, gyerekekkel, pláne szexmegvonással.

sanyix 2014.09.30. 22:14:18

"Hová lett a férfiak szexuális étvágya?"

Lehet elment kézenfogva a karcsú női testekkel, és azok kívánatosságával... (kiindulva abból hogy arrafelé (is) erősen dagadnak a nők.

Reszet Elek 2014.09.30. 22:49:01

@arsenal71: Tré feminista szöveg. A válások háromnegydét a nők kezdeményezik szóval ha fals médiabefolyásról van szó az inkább a nőket érintheti. Tuti hogy nő vagy és fingod sincsen a férfiakról. Lehet jópofizni de az ösztönöket nem csaphatja be az ember. A farok nem hazudik! A médiában pedig korántsem a valóban etalon nőket villogtatják. Nem sok pasasnak kellenének a műcsöcsű, szilvaszájú, ragasztott körmű, festett hajú leszakadt kurvák vagy a vattanyelő kiszikkadt modellcsontvázak. Ha farokemelintő nőket akarsz látni, a felnőtt filmezés környékén kell keresgélni. Az ottani nem műnők kb. az etalon.

arsenal71 2014.09.30. 23:21:45

Reszet Elek: No, még ilyen váddal sem illettek engem. Férfi vagyok, és 56 éves. Korom ellenére naponta szeretkezem feleségemmel, és nem is akarok felhagyni ezzel a szokásommal.
Lehet, hogy hülye vagyok, de meg sem csaltam. Még most is nagyon tetszik, és nagyon szeretem. Ráadásul két doktorival rendelkező tudósnő. Lassan húsz éve vagyunk házasok, jövőre Gretna Green-ben megújítjuk eskünket. De lehet, hogy fingom sincs a férfiakhoz. Még az is lehet, hogy feminista vagyok. Ha Te mondod.

EeZ 2014.10.01. 06:53:36

Ez szerintem nagy rakás... remélem elég egyértemű voltam.... Ez anatómiai képtelenség, férfiak szinte azonnal felizgathatók és ha merevedési zavar van egy férfinál, annak sokkal komolyabb háttere van, mint a nincs kedve hozzá....
Kis szerény véleményem szerint nincs az az épeszű férfi aki nemet mondana egy kezdeményező nőnek (igen állatok vagyunk, de alakított az evolúció)

BaktaLórántLánya 2014.10.01. 11:35:54

Hidd el haver viagra nem kell, csak egy picsa helyett csináld kettővel... :)

Valahogy imígyen mondotta Dopeman.

Hunn3r 2014.10.01. 12:51:41

A britt orvosok látták már a britt átlagnőket? Én is simán nemet mondanék a sexre a férfiak helyében

Gyingizik 2014.10.01. 13:25:08

Lehet az is közrejátszik, hogy a mai nő görcsösen és kényszeresen szexelni akar a minél gyakoribb és intenzívebb orgazmus érdekében. Ezt "írja elő" a számára a Cosmopolitan és az ahhoz hasonló szuper újságok. A nő ugyanis mindig alkalmazkodik a társadalmi elvárásokhoz. Pl. Magyarországon a rencerváltás előtt az ún. szocializmusban a prüdéria és az elfojtás uralkodott, még beszélni se illett a témáról. Akkor voltak ezek az ún "fapinák" akik még a férjükkel is csak vonakodva akartak, mintha keresztre feszítenék őket. A 90-es évek végétől viszont (nem csak fősulis bulikon) megjelentek azok a nők, akik nőiességük bizonyítékául (a cosmoban leírtak szerint) a szexuális aktusok hisztérikus hajszolásában látták. Még akkor is ha nem csinos, nem néz ki jól stb. És általában ezek azok, akik sírnak, hogy ez meg az nem akarja megdugni őket, biztos meleg vagy nem áll fel neki stb. Megjelentek a műbiszex-műleszbik is. Pl. az én melóhelyemen kísérteties volt látni (15 éve) a mindenkinek megfelelni akaró harmincas családanyát, aki az idősebb kolleganők felé a családanya képet nyomatta (gyerekeiről főzésről stb. dumáltak) a fiatalabb dolgozók felé viszont a biszex kúrógép félistennőt. Zseniálisak a nők!

gingerbread · http://enkanapem.blog.hu 2014.10.01. 16:23:36

Kizárt, nem tudom elképzelni hogy bármikor nemet mondanék a szexre... :-)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.10.01. 16:50:19

@gingerbread:
"Kizárt, nem tudom elképzelni hogy bármikor nemet mondanék a szexre... :-) "

Most.

Csak nehogy koppanj később.

Reszet Elek 2014.10.01. 17:12:42

@arsenal71: Tiszta szívből gratulálok hogy önnek sikerült hosszú távra is megtalálnia a párját. Ezzel a szerencsés kevesek között van. Ettől függetlenül ha figyelmesen elolvassa a sorait, amelyekre reflektáltam az ön számára is világossá válhat, hogy pusztán csak a férfiakat hibáztatni a kapcsolaton belüli szexuális elhidegülésért enyhén szólva is túlzás. Valójában annyiban feminista, hogy általánosságban férfihibáztató és a nőket kizárólagosan áldozatnak beállító lózung, tipikusan feminista okádék. (A név gyanús volt, elvégre milyen nő választ focicsapat niknevet...:-))

arsenal71 2014.10.01. 18:07:57

@Reszet Elek: No nem. Szó nincs róla, hogy csak a férfiakat hibáztatnám. A hölgyek is sárosak. De nekik van néhány enyhítő körülményük. Elsőnek is a szülés utáni változások. Ez mind a testben, mind a lélekben nagyon komoly változásokat tudnak okozni. De én azért okolom a férfiakat, mert tudom, nekik min kellene változtatni. És tudom, hogy lehet. De az interneten terjedő nőket leszóló, semmibevevő, csak mint beszélő pinaként megjelölő "férfiak" mitől várnak el bármit is, az ellenkező nemtől? Erőből nem lehet szeretni. A macsó csávóhoz nem tartozik intelligens nő. Ha pedig csak mellméret és kinézet számít, vessen magára az a férfi.
Ha nem tiszteli valaki az ellenkező nemet, nem is kap tőle tiszteletet. Ha egy nő nem szeret szeretkezni, az a férfiak hibája. Mert nem élvezi. Miért nem élvezi? No itt a férfi hibája. A másik, a feleség nem törvényes cseléd. Ezt is elfelejtik a férfiak. Nem várhatjuk a másiktól a változást. Együtt kell elkezdeni.
Szörnyedve olvasom, "előbb borotválkozzon meg, majd utána kinyalom" szöveget. Ezek emberek? Ezek akarnak tartalmas kapcsolatot? A kapcsolat egy társasjáték. Ha nem csinálja mindkettő jól, abba kell hagyni.
És igen, 1971 óta vagyok Arsenal szurkoló, ezt eltalálta.

arsenal71 2014.10.01. 18:16:35

@Reszet Elek: Még egy dolgot hozzátennék. Egy okos ember mondta, a nőket nem megérteni kell, hanem szeretni. Ez tényleg ilyen egyszerű.

Reszet Elek 2014.10.01. 20:36:40

@arsenal71: A megértésükről már rég lemondtam, a szeretésükről még nem. Mindettől függetlenül attól tartok más generációba tartozó nőkről beszélünk. Attól hogy valaki nőneműnek születik, nem érdemel tiszteletet. Ha kivívja, azaz NŐKÉNT tudok rá tekinteni, akkor természetesen alapban megkapja azt. Sajna a nők tekintélyes részének (a fiatalabb generációkra gondolok) ez nem nagyon sikeredik. Pedig nem nagyok az igények.

" Ha egy nő nem szeret szeretkezni, az a férfiak hibája. Mert nem élvezi. Miért nem élvezi? No itt a férfi hibája." - Fordítsuk meg! Ha egy férfi nem szeret szeretkezni (hiszen erről szólt a cikk), az a nők hibája. Mert nem élvezi. Miért nem élvezi? No itt a nő hibája.

Vagy esetleg feministásan: Ha a nő nem élvezi az a férfi hibája, ha a férfi nem élvezi az pedig (ki gondolta volna) megint a férfi bűne. Így van ez! Ha a férfi megcsal, akkor egy utolsó szemét, ha egy nő csalja meg a párját akkor pedig nem kapott elég törődést...

arsenal71 2014.10.02. 09:51:00

@Reszet Elek: Nem így látom. A hölgyek hozzáállása más. Ők a befogadók, mi vagyunk a behatolók. A játék az, hogy mi tesszük Őket magunkévá. De ezt nem állati módon kellene.
A első aktus nagyon fontos. Ha akkor kifog egy barmot, az egész életére kihathat. Igénylik az elő és utójátékot. A férfiak többségét ez nem érdekli. Fájdalmat okoznak előjáték híján, majd mikor nekik jó, elfordul aludni. A hölgy ha szóváteszi, a macsó férfi megsértődik, és nevelés kérdése a reagálás. A férfiak higiéniájával is gond van. Neki csak egy üveg sör, a hölgynek "penetra" kocsmaszag. A hölgynek nem teszünk szívességet, hogy rámászunk. Ő adja oda magát. A játékszabályokat be kellene tartani. A férfiak nem tartják be, és csodálkoznak a válaszon. Az, hogy ki miért csalja meg a másikat, az bonyolultabb. A női test és lélek egy hangszer. Tudni kell rajta játszani.
De azért az érdekes, ha egy hölgy nem szeret szeretkezni, az frigid, ha szeret akkor ribanc.
Szerinted ez így jó? Ha valamit kapni akarok, ahhoz adni kell. Nekünk nagyon bejött. De nem ingyen adják, minden nap tenni kell érte. Persze mind a két oldalról. De megéri.
Attól nem lesz jobb, hogy a másik oldalt hibáztatjuk. Attól csak rosszabb lesz.
Édesanyám mondása, a jóllakott macska nem lop. Általában így van.
Sajnos rövid ez a fórum, véleményem kifejtésére.

Reszet Elek 2014.10.02. 18:36:51

@arsenal71: Amirő ír nem macsóság hanem csak szexuális műveletlenség.
"De ezt nem állati módon kellene." - Néha állati módon is jó. Sőt, állatira!
"Ő adja oda magát." - Ahogy én is odaadom magam neki.
"Tudni kell rajta játszani." - Ahogy a férfi lelkén is tudni kellene.
Minden nő szeret seretkezni vagy meg lehet vele szerettetni. Ebből adódóan mindegyik ribanc vagy éppen egyik sem. Inkább az utóbbi. A ribanc inkább az, aki átlép bizonyos társadalmi normákat és ezzel levetkőzi magáról női mivoltának szebbik részét.
"Ha valamit kapni akarok, ahhoz adni kell." - Ezzel egyetértek. Minden valamirevaló férfinek ilyen a természete. A gond sokkal inkább ott van, hogy nem hálálják meg, sőt egy idő múlva természetesnek veszik a férfi részéről jövő gesztusokat később pedig már vérig vannak sértve ha nem kapják meg mert az nekik jár. Ez már egy másik, egy elkényeztetett generáció. Ki van nyalva a fenekük, mindenhonnan csak azt hallják hogy mindent megérdemelnek és mindenre jók. Nem lehet csodálkozni rajta hogy sosem kompromisszumkészek és alapjában véve rendkívül önzőek. Beérik a dolgok látszatával és elvárják hogy párkapcsolatok terén a másik tegyen be a "közösbe". Csak ez így nem megy. Szóval nagy gondok vannak. A gyakorlatban ez azt jelenti hogy az ember bármikor talál magának ágymelegítő kis ribancot (ha van még gyomra hozzá), ezzel ellentétben olyan nőt akivel el lehet beszélgetni vagy finoman flörtölgetni, nos az már sokkal sokkal nehezebb. ÉS még nem is igazi párkapcsolatról beszélünk...

arsenal71 2014.10.02. 21:18:09

@Reszet Elek: Az alapoknál már nem értünk egyet. Mintha két világban élnénk. Ha Te látod jól, akkor tényleg nagyon hálás lehetek kapcsolataimért. Engem igazolt a házasságom. Elbúcsúzom, mert hét végén elfoglalt leszek. Kellemesen, de nagyon. Remélem megcáfol téged az élet, és sokkal jobb kapcsolatokat találsz. Nagyon elkeseredett a gondolatvilágod. Azt is remélem, nekem már nem kell másikat keresnii, én nagyon elégedett vagyok.
Mi nagyjából két generációt fedünk le, feleségem 14 évvel fiatalabb. A nagyon fiatalokat nem ismerem, és már nem is fogom, mert a lányommal nem járnék.
Jó hétvégét.

Reszet Elek 2014.10.02. 21:35:44

@arsenal71: Esetleg realista. Valahol mindannyian a személyes tapasztalatok alapján képezzük le a valóságot. Mindenesetre tapasztalat ide vagy oda, megmaradok idealistának, amolyan cinikus idealistának. Ki jót remél de rosszat vár.
Kellemes hétvégét kívánok én is. Búcsúzóul Éva szavai Madách Tragédiájából, nagy kedvencemből.
Íme a NŐ szavai:

"Mit állsz, tátongó mélység, lábaimnál!
Ne hidd, hogy éjed engem elriaszt:
A por hull csak belé, e föld szülötte,
Én glóriával átallépem azt.
Szerelem, költészet s ifíuság
Nemtője tár utat örök honomba;
E földre csak mosolyom hoz gyönyört,
Ha napsugár gyanánt száll egy-egy arcra."
Erotikus és szexi történetek, írások
süti beállítások módosítása